Gyakori kérdések

1. Mi a gömbpanoráma?
A gömbpanoráma olyan fotó, mely a teljes láthatómezőt magában foglalja körülöttünk. A képen minden látható, amit a felvétel helyszínén látunk a plafontól a padlóig, még a hátunk mögött lévő teret is.


2. Mi az a virtuális túra?

A virtuális túra összefűzött panoráma felvételekből áll, melyek között interaktív alaprajzzal vagy linkekkel (ún. hotspotokkal) tudunk navigálni. Ha át akarunk menni az egyik szobából a másikba, akkor csak rákattintunk az ajtóban lévő kis ikonra, vagy kiválasztjuk a térképen, és máris ott termünk. Emellett lehetőség van zoomolásra esetleg a helyszínen rögzített hangok meghallgatására.

3. Mennyi időbe telik fényképészünknek elkészítenie a túrát?
A fényképezés körülbelül egy órát vesz igénybe átlagos túra esetén. Ha interaktív alaprajzot is szeretne túrájához, akkor ez az idő 30-60 perccel hosszabbodhat a hely nagyságától és bonyolultságától függően. (Amennyiben az aktuális alaprajzot rendelkezésünkre bocsátja, a felmérésre nincs szükség.)

4. Lehetséges-e képeket utólag korrigálni, ha például a fényviszonyok nem voltak megfelelőek?
Annak ellenére, hogy fotósaink profi DSLR kamerákat használnak, a nem megfelelő környezeti viszonyok, például kevés vagy túl sok fény, ronthatják a kép minőségét. Cégünk azonban rendelkezik a legújabb technológiával és szakmai tudással a szükséges korrekciók elvégzéséhez. Ön tökéletes képet kap.

5. Milyen minőséget tudnak garantálni?
Cégünk professzionális tükörreflexes DSLR kamerákat, a legmodernebb hardware-eket és software-eket alkalmazza, hogy a lehető legmagasabb minőségű panorámákat garantáljuk Őnnek.

6. Lehetséges-e teljes képernyőn nézni a panorámaképeket?
Igen, lehetséges. Jelenleg nagyon kevesen vannak a piacon, akik ezt a szolgáltatást is ajánlják ügyfeleiknek. A teljes képernyős vetítéssel kiküszöbölhető a kepernyőn minden ami zavaró lehet ( böngésző ablakok, egyéb keretek) így a szemlélő teljes egészében átadhatja magat a túra adta élvezetnek.

7. Élvezhető a panoráma lassú internet kapcsolat mellett?
Gömbpanorámákat kifejezetten internetre optimalizáljuk, méretét 2 Mb alá csökkentjük, mivel a teljes felbontás túlságosan nagy és teljességgel szükségtelen a webes megjelenítésre. Így a lassú internet kapcsolattal rendelkezők is élvezhetik túráikat.
A képek kinyomtatásának sincs technikai akadálya, ez azonban nem tartozik alapszolgáltatásaink közé.

8. Milyen rendszerkövetelmények szükségesek a panorámák megtekintéséhez?
Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/Vista és Internet Explorer 3.02+, Netscape 2.0+ vagy Mozzilla Firefox1.5+, Flash Player 9.0

9. Mi szükséges ahhoz, hogy meg tudjam jeleníteni a panorámákat?
Flash lejátszóval az internetezők 98,2%-a rendelkezik, ha a felhasználó alacsonyabb verziót használ, egy kattintással frissítheti azt.


10. Hogy tudom feltölteni a panorámát a weboldalamra?

Minden szükséges információt mellékelünk. Az Ön web-fejlesztője be tudja illeszteni a túrát weboldalába.
Igény esetén mi is elvégezzük a kész túrák beágyazását. Ez kétféle módon történhet: közvetlenül weboldalába integráljuk, vagy új oldalt építünk, mely tökéletesen illeszkedik meglévő oldalai hangulatához.
Lehetőség van továbbá arra is, hogy szerverünkön tárolja a túrákat. Ez esetben Önnek csak egy rámutató linket kell beépíteni weboldalára.

11. Mit kell tennem, ha egy virtuális túrát szeretnék rendelni?
Keressen bennünket E-mailban, vagy telefonon. Munkatársunk segít Önnek a megrendelés összeállításában. Ajánlatunk visszaigazolását követően kollégánk elkészíti a fotókat, majd 10 napon belül elküldjük Önnek a kész panorámákat.

12. Hogyan történik a fizetés?
Az elkészült munkát megtekintés és visszaigazolás céljából megküldjük a megrendelőnek.
A számlázást követően a fizetést banki átutalással, 8 napon belül kell teljesíteni. A fotók végleges birtokba adását,/ web lapba építését/ a számla kiegyenlítését követő 4 napon belül teljesítjük.

13. Mi van abban az esetben, ha nem vagyok elégedett a készült képpel?
Minőségi kifogását megvizsgáljuk, és szükség szerint korrigáljuk.
14. Milyen kötelezettségekkel jár az, ha a megrendelést követően az ügyfél a szerződéstől egyoldalún eláll?
Ebben az esetben a megrendelő köteles a megrendelt, de át nem vett munka nettó értékének az 50 % át kártérítés címén , az elállást követő 8 napon belől megfizetni