Technológia

A gömbpanoráma egy olyan fotó, mely a teljes látómezőt foglalja magába. A képek az ingyenesen felhasználható és letölthető Quick Time, vagy Flash programok segítségével nézhetők meg.

Cégünk a Flash lejátszót ajánlja, mert előnyei:

  • rövidebb képbetöltési idő
  • további interaktív képkészítési lehetőségek
  • (pl.kép a képben, kép- és hangeffektusok, videó stb.)
  • teljes képernyős méret

A gömbpanorámák egymásba fűzhetők, így a magunk tempójában, adott térkép vagy alaprajz segítségével virtuális sétát tehetünk.


Mit kell figyelembe vennie Panorámatúra vásárlásakor?


Körpanoráma vagy gömbpanoráma?

Míg a körpanoráma látószöge limitált és csak egy keskeny sávot látunk a térből, gömbpanorámás túra esetén csak kíváncsiságunk szab határt a dimenzióknak. Az „egér” mozgatásával tekintetünket feljebb vagy lejjebb,közelebb vagy távolabb irányíthatjuk.


Adobe Flash vagy Apple QuickTime?

Nagyon fontos kérdés, milyen lejátszóval rendelkeznek a weboldalunkra látogatók. A gömbpanorámák megtekintéséhez web böngészőnk egy külön programot hív segítségül. A legelterjedtebb ingyenesen letölthető megjelenítők az Adobe által fejlesztett Flash és az Apple cég Quick Time lejátszói.
Alapvető különbségek:
A lejátszó mérete: A lejátszó mérete: A Flash lejátszó mérete 1,1 Mb, a Quick Time-é majd 20-szor nagyobb 19,1 Mb-os. Mérlegelnünk kell, új felhasználók esetén melyik program installálása jár kevesebb gonddal.
A panorámák mérete: A Flash panorámák átlagos mérete 0,5 Mb, a QuickTime panorámáké nagyobb, 1,3 Mb, ami a megtekintéskor játszik szerepet, hisz többet kell várni a betöltésre.
Elterjedtség: Internetes statisztikák szerint az internet felhasználók 98,7%-a rendelkezik Flash lejátszóval ellenben csak 67,6 %-a Quick Time-al.
Interakció: A Flash panorámák másik nagy előnye, hogy interaktívvá tehetőek, aminek csak fantáziánk szabhat határt. A panorámákba belső videókat, hanganyagot, kattintásra aktivizálódó cselekményeket integrálhatunk.
Teljes képernyős nézet: A Flash panorámák esetén lehetséges a teljes képernyős nézet, a Quick Time esetén nem teljes a hatás, marad egy keret a képernyő szélén. Cégünk mindkét lejátszóra tud készíteni panorámákat, de a fent vázolt tények miatt mi a Flash panoráma túrákat ajánljuk.


Miért előnyös Önnek, ha virtuális túrát rendel képek vagy videók helyett?

A túrává összefűzött panorámafotók olyan virtuális teret hoznak létre, aminek maga a szemlélő is aktív résztvevője lesz. A látogató körbejárhatja, meghallgathatja és közelebbről is megnézheti a helyszínt, részévé válik a cselekménynek.

A panorámafotók másik nagy előnye kis méretük. A felhasználóknak nem kell hosszú perceket várakoznia, míg a prezentáció betöltődik. A virtuális túra nem csak lenyűgözi a szemlélőt, de sokkal emlékezetesebbé is teszi a látottakat. Amit kínálunk, az egy új, interaktív marketing eszköz, mely üzenetét sokkal hatékonyabban közvetíti. Bizalmat kelt a fogyasztókban, ezáltal növeli cége népszerűségét és imázsát.